Provincie Gelderland Stukk Design 03

NEDERLANDSE & DUITSE STUDENTEN VERTELLEN OVER: DE GRENS

Een dertigtal Nederlandse en Duitse studenten deed in juni 2018, 2020 en 2022 in Kleef onderzoek naar de betekenissen van de Nederlands-Duitse grens in heden en verleden. De interessante verhalen zijn gebundeld in deze eerste uitgave die we in opdracht van Provincie Gelderland hebben ontworpen.

De grens tussen Duitsland en Gelderland staat centraal in het ontwerp. Deze is grens is zichtbaar gemaakt — verspreid over acht essays — door het boek heen. Elk hoofdstuk bevat zijn eigen afbeelding die door middel van een cartografisch systeem zijn plaatsing krijgt.

Nederlandse & Duitse studenten vertellen over: De Grens is Japans gebonden met aan de zichtbare buitenzijde de Nederlandse tekst en aan de (nog) nagenoeg onzichtbare binnenzijde de Duitse samenvatting van het onderzoek. De nieuwsgierigheid naar deze binnenzijde wordt getriggerd door het dunne en transparante materiaal, waardoor tekst en beeld licht zichtbaar wordt.

Wil je de Duitse tekst lezen en de rest van de afbeeldingen ontdekken? — Ga de grens over en scheur de pagina's van het boek open!

18
20
21
Project
Book — publicatie
In opdracht van
Provincie Gelderland
Tekst
Dana van Beurden
Materiaal
Opakal 60 grs, Munken Lynx 240 grs
Drukwerk
Offset PMS green + fluor pink (deel 1) + PMS blue (deel 2), PMS green (deel 3) omslag gestanst
Bindwerk
Garenloos in PUR, Japanse bindwijze
Formaat
160 x 220 mm
Pagina's
408 (deel 1), 456 (deel 2), 480 (deel 3)
Oplage
500
Productie
Coers & Roest, Arnhem
Fotografie
Felicity van Oort, Michèle Giebing, Sanne Kat
Jaar
2019, 2020, 2022
Nominatie
Een Goed Boek 2019, Ontwerp Platform Arnhem